Showing posts with label Masti. Show all posts
Showing posts with label Masti. Show all posts

Thursday, October 25, 2007

Mysooru Dasara


Mysore Dasara is a Royal Festival Celebrating victory of Truth over Evil. Legend has it that the Goddess Chamundeeswari or Durga slew the demon Mahishasuran on Vijayadashami day. Dasara is a 10-day festival in the region culminating on Vijayadashami or tenth day. The day marks the successful conclusion of the preceding nine days. Vijayadashami is also a day of victory of the King and his subjects, be it in a battle or day-to-day governance. On tenth day a grand spectacular Procession is held which starts from Mysore Palace and ends in Bannimantap.

In Karnataka, Dasara is observed as State festival - Nadahabba, because of the celebration of the festival is steered by the Royal Family of Mysore. The royal family of Mysore performs special Pooja on the occasion of Dasara. During Dasara, the entire City is gaily decorated and illuminated. The Palace and other important buildings are illuminated. Cultural programmes by famous artists are arranged in the Palace along with Sports, Wrestling, Poet's meet, Food Festival, Film Festival witnessed by a large number of people.


Here are a few glimpses of Dasara captured during Dasara 2007.

Palace Illumination seen from Chamundi Hills


C Ashwath performing live in Yuva Dasara


Traditional Doll Exhibition


Nandi Dhwaja (Signaling the start of procession)


Royal Elephants


KamsaaLe


DoLLu kuNitha


Yakshagaana


Shurpanakha


Dasara Procession



Here comes the Golden Ambari






Wish one and all a veryHappy Dasarra!!

Sunday, October 21, 2007

Funny Headlines

Give a thought for all the headlines below... really worth a glance .... Have FUN!!!! :)

  • India wins Cricket match; 120 people die of shock
  • Bihar sold to Pakistan; Resulted In an unrelated incident: Literacy
    soars up to 86% in India and in another interesting incident Pakistan's
    literacy rate also increases by 50 %.
  • Population Statistics: 42% - Literate, 58%- Politicians.
  • Flood in Bihar; 2 die of thirst.
  • India wins Gold in India versus Rest Of India Games
  • Poverty to be eradicated in India using Virtual Reality Software.
  • Laloo to be made National Animal.
  • Ramar Pillai produces Pottasium Permanganate from rice, water, a
    stick and some Pottasium Permanganate.
  • No bombings in Kashmir today
  • Suit filed holding Sharad pawar responsible for Battle of
    Panipat,1526.
  • Doctorate conferred on Jayalalitha for completing 2 months in Jail
  • Death penalty upheld for Attempted Suicide victim.

Thursday, October 18, 2007

TAX STRUCTURE IN INDIA

TAX STRUCTURE IN INDIA

1) Qus. : What are you doing?
Ans.: Business.
Tax: PAY PROFESSIONAL TAX!


2) Qus. : What are you doing in Business?
Ans.: Selling the Goods.
Tax: PAY SALES TAX!!

3) Qus. : From where are you getting Goods?
Ans.: From other State/Abroad
Tax: PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Qus. : What are you getting in Selling Goods?
Ans.: Profit.
Tax: PAY INCOME TAX!

5) Qus. : Where you Manufacturing the Goods?
Ans.: Factory.
Tax: PAY EXCISE DUTY!


6) Qus. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans.: Yes
Tax: PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!


7) Qus. : Do you have Staff?
Ans.: Yes
Tax: PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!


8) Qus. : Doing business in Millions?
Ans.: Yes
Tax: PAY TURNOVER TAX!

9) Qus. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans.: Yes, for Salary.
Tax: PAY CASH HANDLING TAX!


10) Qus. : Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans.: Hotel
Tax: PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Qus. : Are you going Out of Station for Business?
Ans.: Yes
Tax: PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Qus. : Have you taken or given any Service/s?
Ans.: Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) Qus. : How come you got such a Big Amount?
Ans.: Gift on birthday.
Tax: PAY GIFT TAX!

14) Qus. : Do you have any Wealth?
Ans.: Yes
Tax: PAY WEALTH TAX!


15) Qus. : To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans.: Cinema or Resort.
Tax: PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Qus. : Have you purchased House?
Ans.: Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) Qus. : How you Travel?
Ans.: Bus
Tax: PAY SURCHARGE!

18) Qus. : Any Additional Tax?
Ans.: Yes
Tax: PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL
THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Qus. : Delayed any time Paying Any Tax?
Ans.: Yes
Tax: PAY INTEREST & PENALTY!